dijous, 11 d’octubre de 2012

SITGES PLATJA D'ORSitges Platja d’Or

La Societat d'Atracció de Forasters de Sitges convocava, pel mes de gener de 1930, mitjançant invitació del dia 19, un Concurs per a escollir l'adjectiu més escaient a aplicar a la Platja de Sitges.

El dia 23 de febrer es reuní la junta directiva de la Societat d'Atracció de Forasters d'aquesta vila per a fallar el concurs d'adjectius que havia convocat.

Llegides les solucions presentades i oïdes les consideracions de tots els concurrents a la sessió, la Junta atenent-se a les normes establertes en la convocatòria, acordà per unanimitat, optar per la denominació "Platja d'Or", la qual presenta particularitats de brevetat, fàcil pronúncia, eufonia, sentit hiperbòlic i màxima invariabilitat en les traduccions.

En català "Platja d'Or"; en castellà, "Playa de Oro"; en francès, “Plage d'Or" ; en anglès, "The gold beach"; en alemany, "Der goldene strand" ; en italià, "Marina d'oro"; en. portuguès, "Praia d'ouro".

Han coincidit en les seves propostes amb aquesta denominació els senyors següents:

Enric Sala, proposta número 1; Maria Camarasa de Folch, núm. 17; Cristiana Seris, núm. 53; Salvador Burget. número 57; Baltasar Basora, núm. 60 ; Lluís Aige Corbèlla, núm. 81; Antoni Guardiola, núm. 135; Adela H. Fornés; número 142; Salvador Martí, núm. 213 ; Josep Gol, número 217; Joaquim Molins; núm. 263; Joan Bartra i Martin, número 270; Carles Gené, núm. 450; Tots ells de Barcelona. Josep Giménez, núm. 108, de Terrassa ; Albert Garcia, número 238, de Granollers; Rossend Oliveró, núm. 306, de Torelló; Artur Carbonell, núm. 321 i Salvador Marsal, número 328, de Sitges.

Queda, per tant, concedit el premi de 200 pessetes al proponent don Enric Sala, el qual posseeix el plec número 1 dels rebuts al concurs.

Societat d'Atracció de Forasters de Sitges.- El Secretari, J. Vidal Vidal.
L’Abella d’Or al Penedès. Barcelona: Altés, 1931