dimarts, 3 de juliol del 2012

1935


Un programa de Festa Major molt particular
Sitges Plage d'Or

1962
I és que remenant pels calaixos, m'he topat amb alguns programes antics de Festa Major i curiosament alguns d'ells, enfocats als estiuejants i visitants, ja ben be des dels anys trenta. Mes endavant, es publicaren altres programes, bastant il·lustrats i amb articles sobre la nostra vila.
Els programes de Festa Major son una eina indispensable per saber aspectes anecdòtics i curiosos, tant de la pròpia festa com de la mateixa vila, curullats d'articles d'escriptors, destacant-ne els escrits de Rafael Casanova on, any rere any, escrivia amb la seva signatura com a cronista oficial de Sitges, tot allò referent a la màxima festa, des de tots els seus vessants.
Amb els anys, el programa de mà (el turístic) disminueix de mida, donant detall tan sols de les activitats folklòriques i actes de les entitats, desapareixent definitivament a finals dels anys setanta i donant pas a l'actual programa de mà, amb intenció de concretar l'horari dels actes, i així acompanyar el programa oficial de dimensions majors.