diumenge, 10 de maig del 2009

L'ESTIUEIG


Una de les típiques imatges estiuenques al passeig de la Ribera



Innumerables son les famílies forasteres que aquest any s’han traslladat a passar l’estiu en nostra encantadora vila, formant una colònia tan nombrosa com mai s’havia vist.
El dissabte va arribar l’insigne catedràtic de la Universitat Central don Nicolau Salmeron amb sa distingida família, essent obsequiat per molts dels seus amics amb serenates durant les nits del dissabte i del diumenge. Una comissió de l’Ajuntament anà á complimentar al ex- president de la República, acompanyant-lo á visitar tot lo notable de Sitges.
Quasi cada dia tenim el gust de saludar a distingits artistes i literaris que venen a visitar al nostre estimat amic don Santiago Rusiñol, que es troba ja del tot restablert. Ahir, alguns dels seus nombrosos admiradors el varen obsequiar amb una escollida serenata que executà la banda que dirigeix el senyor Carbonell amb motiu de la publicació del magnífic llibre Oracions que serà un gran esdeveniment per lo modern renaixement català. El Cau Ferrat se va omplir de distingida concurrència, passant-se una agradable vetllada y essent obsequiats tots els concurrents amb un exquisit refresc.
En varies cases particulars se donaren concerts, sobresortint els que es celebren en el domicili del nostre company de causa don Francisco Huguet, que es veuen brillantment concorreguts.


La Renaixensa. Diari de Catalunya. Núm. 114, 9 d’agost de 1897